6 Mayıs 2011 Cuma

Kolay cheesecake tarifi

Cheesecake nedir?
Cheesecake basit ifade ile peynirli kek; yumuşak, taze peynir ile bisküvi tabandan oluşan bir tatlıdır. Üzeri şeker ve şeker ile ilişkili püre, sos, meyve çeşitleriyle zenginleştirilir.











Ülkelere göre cheesecake çeşitleri
New York Cheesecake

New York stili cheesecake’in en önemli özelliği en temel malzemelerle yapılıyor olmasıdır. Sadece krem peynir, krema, yumurta ve şekerden yapılan ve sossuz olarak servis edilen New York stili cheesecake, herkesin aklında aynı görüntüyü canlandırır. New Yorklulara göre cheesecake’in yenilebileceği en iyi yer New York’tur. Hatta bu iddiayı şu noktaya kadar ilerletirler; “bir cheesecake eğer New York’ta yenilirse tam bir cheesecake olur.”
Cheesecake, New York’ta 1900’lerin başında popüler hâle gelmiştir. Efsanevi Turf Restaurant’ın sahibi Arnold Reuben, krem peynirli cheesecake’in ilk tarifinin 1929’da ailesi tarafından geliştirildiğini iddia etmiştir. Kendi restoranında uyguladığı bu tarif zamanla ünlenerek tüm New York’a yayılmıştır. Günümüzde hemen her restoranın kendine has bir sunumu ve çok çeşitli cheesecake’leri vardır ama klasikleşmiş tadı ve sunumuyla New York stili cheesecake, her zaman menünün başköşesinde yer alır.
Fransız Cheesecake

Fransız tipi cheesecakeler oldukça hafif lezzetlidir. Fransız cheesecakeleri sahip oldukları narin görünümü ve hafif lezzetlerini Neufchâtel tipi peynire borçludurlar. 3 cm’yi geçmeyen derinlikleri ile Fransız cheesecakeleri, ince ve leziz bir tart görünümündedir.



İtalyan Cheesecake

İtalya’da hazırlanan cheesecake çeşitleri temelde ikiye ayrılır. Bunların ilki, tarihi geçmişi olan Roma tipi peynirli kekidir. Bu cheesecakelerin ana malzemesi ricotta peyniri ve bal olmakla birlikte, içeriğinde bir takım kokulu otlar da kullanılmaktadır.
Günümüz İtalyan cheesecakeleri için ise peynir olarak, ricotta ya da tiramisularda da kullanılan mascarpone tercih edilmektedir. Üst kısımlarında meyve parçacıklarının sıklıkla kullanıldığı İtalyan cheesecakelerinin, New York tipi cheesecakelere göre daha kuru bir görünüme sahip olduğu söylenebilir.

Alman Cheesecake

Käsekuchen, Quarkkuchen, Matzkuchen, Topfenkuchen gibi isimlerle de bilinen Alman cheesecakelerinin temel özelliği içinde kullanılan peynirin Quark tipi peynir olmasıdır. Bu cheesecake çeşitleri, ağızda eriyen dokusuyla ün kazanmışır.



İsveç Cheesecake

İsveç tipi cheesecake, diğer türlere kıyasla en farklı cheesecake çeşidi olarak dikkat çeker. Ostkaka olarak adlandırılan bu cheesecake, katmanlı bir yapıda değildir ve diğer türlerin aksine sıcak servis edilir. Üzerinde herhangi bir ilavesi bulunmayan İsveç tipi cheesecake, genellikle meyve reçelleri, krema ya da dondurma eşliğinde sunulmaktadır.


Cheesecake keyfi yaşamanın en kolay yolu için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder